Χορωδία Κώμης Τήνου

 

fb_img_14555300765358134.jpg

Η Χορωδία Κώμης δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011. Σχηματίστηκε από ανθρώπους που αγαπούν το τραγούδι και χαίρονται την ομαδική προσπάθεια. Στόχος της Χορωδίας μας είναι η ψυχαγωγία κατά κύριο λόγο, αλλά ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους χορωδούς να καλλιεργήσουν τη φωνή τους και να γνωρίσουν διάφορα μουσικά είδη και στυλ. Είναι δίφωνη και περιλαμβάνει μέλη από διάφορες ηλικίες, εθνικότητες, αλλά και διάφορα μέρη της Τήνου. Η συνύπαρξη τόσο διαφορετικών ανθρώπων, όχι μόνο δεν έχει σταθεί εμπόδιο στη συνεργασία μας, αλλά, αντίθετα, έχει φέρει ζωντάνια και πλούτο στις πρόβες, οι οποίες γίνονται στην ενοριακή αίθουσα της Κώμης μία φορά την εβδομάδα. Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση έχει εξ αρχής αναλάβει η Γεωργία Μπακογιάννη (Μουσικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση & Διπλωματούχος Πιάνου και Μονωδίας).
Το ρεπερτόριό μας περιλαμβάνει θρησκευτικούς ύμνους στα λατινικά, αμερικανικά gospels, παραδοσιακά τραγούδια από άλλες χώρες και ελληνικά τραγούδια σπουδαίων Ελλήνων συνθετών.
Μέσα στα 3 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε, έχουμε κάνει αρκετές εμφανίσεις στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ.(Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου), στην ενοριακή αίθουσα της Κώμης, στον ναό Sant’ Antonio στη Χώρα Τήνου, στον ναό του Αγίου Ιωάννη στην Κώμη και στον ναό του Αγίου Ζαχαρία στην Καλλονή. Επίσης, έχουμε λάβει μέρος στη «Γιορτή της αγκινάρας» που διεξάγεται κάθε Μάιο στην Κώμη και έχουμε παρουσιάσει μία μουσική βραδιά στο εστιατόριο «ΒΙΚΤΩΡΙΑ» στην Κολυμπήθρα.
Έχουμε συνεργαστεί με σολίστες τραγουδιστές, ενώ κορυφαίες εμφανίσεις μας ήταν τα Χριστούγεννα του 2013, όπου για πρώτη φορά παρουσιάσαμε πλήρες πρόγραμμα με τις δικές μας αποκλειστικά δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή, δουλεύουμε τραγούδια ενός πολύ σημαντικού και αγαπημένου συνθέτη, του Μάνου Χατζιδάκι. Η μελέτη πάνω στο έργο του μας αποκαλύπτει κάθε φορά μια μαγεία κρυμμένη, θα ‘λεγες, πίσω από τις νότες και τους στίχους της μουσικής του. Πιστεύουμε να είμαστε σύντομα έτοιμοι να παρουσιάσουμε στο κοινό αυτό το πρόγραμμα.
Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί μέσα στα χρόνια αυτά μας ικανοποιεί πολύ, αλλά δεν σταματάμε εδώ! Ελπίζουμε και ευχόμαστε θερμά, η χορωδία μας να μεγαλώσει σε αριθμό χορωδών και να αποκτήσει ένα τέτοιο επίπεδο ώστε να βγει από τα στενά τοπικά πλαίσια! Η δημιουργία αυτής της σελίδας είναι μια ακόμα προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Θα θέλαμε να αναφερθούμε και σε κάποιους ανθρώπους που, κατά καιρούς, μας έχουν βοηθήσει τόσο ηθικά όσο και υλικά:
Και πρώτα, τον Ενωτικό Σύλλογο Κώμης, Περάστρας και Μοναστηρίων επί την προεδρία του κυρίου Τζώρτζη Μπαϊμπα χάρη στον οποίο, εκτός των άλλων, η Κώμη απέκτησε το πιάνο που χρησιμοποιούμε στις πρόβες μας. Ακόμα, είμαστε ευγνώμονες στην επιτροπή της εκκλησίας που μας παραχωρεί την αίθουσα για τις πρόβες. Τέλος, ευχαριστούμε προσωπικά την Μαρία Δενεκαρία, πρόεδρο της κοινότητας, η οποία με χαρά μας είχε προσφέρει τον χώρο του σχολείου της Κώμης καθώς και το πιάνο του Δήμου, όταν η Χορωδία έκανε τα πρώτα της βήματα.

FB_Logo_GIF

ΈΝΑ ΔΕΊΓΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΊΑΣ ΤΗΣ ΚΏΜΗΣ

– Τραγούδια για την Εύρεση της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου… ( ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ ΤΗΝΟΥ)

1. Την Θείαν εικόνα σου (απολυτίκιο)
2. Πληθύς η των Τηνίων (απολυτίκιο)
3. Δεύτε Τήνιοι
4. Χαίρε Τήνος
5. Χαίρε Πάναγνε Μαρία

– Εκδηλώσεις

1. Ι.Ν Αγίου Αγαπήτου στο χωριό Αγάπη της Τήνου
2. Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο χωριό Κάτω Κλείσμα της Τήνου
3. Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην πόλη της Τήνου
4. Ι.Ν. Παναγίας στο χωριό Κώμη της Τήνου

Advertisements